Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

ZumoDrive

Websites onderhouden is onder andere één van de vele taken van een ICT-coördinator.  Ik ben al een tijdje op zoek naar de meest efficiënte manier om foto's te verzamelen en te publiceren.  Probleem hierbij is dat elke school opteert voor zijn eigen systeem.  In twee van mijn scholen hebben we gelukkig gekozen voor Picasa webalbums.  Dat gaat volgens mij nog altijd het vlotst.  Maar een andere school van mij werkt met een eigen CMS-systeem en wil enkel dit systeem gebruiken om foto's te tonen.  We hebben er nu wel voor geopteerd dat elke leerkracht zijn/haar foto's presentatieklaar moet aanbieden.  Vroeger gebeurde dat via het uitwisselen van USB-sticks, maar ik vind dit veel te omslachtig.  Ik dacht daarom om Dropbox te gebruiken, maar ik heb vandaag een andere tool ontdekt die mij nog beter lijkt: ZumoDrive.  Je kan het HIER downloaden.  Standaard krijg je 1 Gb opslagruimte, maar via vorige link, krijg je er automatisch 256 Mb bij.  Bij het doorlopen van een stappenplan, kan je deze 1,256 Gb nog vergroten.  De kostprijs voor meer Gb lijkt me heel schappelijk.  

Met ZumoDrive kan ik mappen synchroniseren tussen verschillende computers, net als Dropbox, maar het delen van folders lijkt me gebruiksvriendelijker dan bij Dropbox.  Zo heb ik nu een mapje foto's gemaakt op mijn ZumoDrive.  Via een eenvoudige link kan iedereen die deze link ontvangt en ook een account heeft bij ZumoDrive, toegang hebben tot deze map.  Op die manier kan elke leerkracht zijn foto's droppen in deze map en zijn ze toegankelijk voor mijn collega en ikzelf die de website beheren.  Kostprijs voor de school: nada.

Stappenplan:

1) Klik op deze link

2) Vul je volledige naam in, je mailadres (die wordt gebruikt om toegang te verkrijgen), een wachtwoord en klik aan dat je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden.

3) Automatisch download je daarna de software. Soms moet je in de browser hier wel toepassing voor geven.

4) Na het installeren, log je in met jouw mailadres dat je hebt opgegeven en het wachtwoord.

5) Als je daarna wat uitleg doorloopt over het gebruik van ZumoDrive, kan je jouw gratis ruimte nog opwaarderen.

Ik probeer te groeien naar een papierloze bureau.  Daartoe scan ik alle belangrijk documenten in.  Deze map heb ik toegevoegd aan mijn ZumoDrive, zodat ik online nog eens een backup heb van al deze papieren.  Ik heb er ook overal toegang toe met een internetverbinding.  Kan ook handig zijn voor leerkrachten en directies.  Alle bestanden zijn mogelijk: film, foto's, office, mp3, ...