Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Textaloud als hulp bij dyslexie

Ik heb de voorbije dagen wat geëxperimenteerd met Kurzweil, Sprint en Textaloud.  Deze laatste is verre de goedkoopste en levert volgens mij de beste prijs/kwaliteit.  Op de website van www.nextup.com kan je Textaloud downloaden voor €25 samen met de goede Vlaamse stem Ellen aan €35.  Voor €60 heb je een spraaksysteem dat alles voorleest wat je op een klembord kopieert, in behoorlijk Nederlands . Ik vind dit goedkoop. Maak je gebruik van Firefox, dan wordt Textaloud automatisch geïntegreerd in de browser en leest een Vlaamse stem alles voor wat je selecteert.  Daarnaast kan je alle teksten wegschrijven in wav., mp3 of wma-formaat (wel even een apart programma downloaden hiervoor) zodat teksten ook via een mp3-speler zijn te beluisteren. 

Als ICT-coördinator beschik je over een klein budget dat toch wat financiële ruimte toelaat als je (bijna) fulltimer bent.  Ik heb Texaloud en Ellen (hopelijk is mijn vrouw niet jaloers) aangeschaft met deze middelen en ik ben heel positief over de eerste testen. Onze zorgkinderen kunnen er maar wel bij varen.