Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Rapportbesprekingen

Ik kreeg deze middag een telefoontje van een directeur met de vraag of er geen programma bestaat, waarin ouders een afspraak kunnen maken via het internet voor de jaarlijkse rapportbespreking.  In het verleden gebeurde dat met het klassieke briefje, maar het grote nadeel was dat veel ouders rond hetzelfde ogenblik wilden komen en dat er dode momenten waren waarop geen ouders te zien waren.  Ik heb Doodle geadviseerd waarover ik in het verleden als eens geblogd heb.  Geert is onmiddellijk aan het werk geslagen en heeft voor elke klas een Doodle gemaakt.  Jammer dat dit niet kan via kopiëren en plakken, maar goed, het resultaat ziet er zo uit:

Ik geef de link niet waar het te vinden is, want misschien zijn er altijd geïnteresseerden die het eens willen uittesten en dat is nu niet de bedoeling.

Voordelen:

  • Elke ouder ziet welke tijdsperiodes vrij zijn
  • Wie eerst komt, eerst maalt
  • Geen dubbele keuzes meer
  • Gemakkelijke administratie achteraf

Nadelen:

  • De ouders die geen internet hebben zijn benadeeld.  Ik heb dit besproken met Geert en hier zou een mouw aan gepast worden.
  • Niet laagdrempelig

Ik vind dit een mooie creatieve toepassing van een gratis tool.  Volgende week wis je alle gegevens uit de Doodles en je kan ze volgend jaar weer gebruiken.  Je moet maar één keer in werk investeren.

Als er iemand een beter idee heeft, mag die het altijd posten bij de reacties.  Misschien is dit mogelijk binnen Smartschool, ik weet het niet.