Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Over paswoorden en favorieten

Een veel gehoorde vraag/klacht bij collega's is het beheer van paswoorden en favorieten in de webbrowser.  Er bestaat gelukkig een eenvoudige oplossing. 

Hopelijk maak je thuis gebruik van een moderne browser zoals Edge, Firefox of Chrome.  

Maak je gebruik van Edge, dan kan je inloggen met een mailadres dat door Microsoft beheerd wordt, zoals live of hotmail. 

Maak je gebruik van Firefox, maak dan eerst een firefox-account aan via deze link

Maak je gebruik van Chrome, maak dan gebruik van jouw gmailadres. 

Wachtwoorden automatisch onthouden

Een account bestaat altijd uit een gebruikersnaam of mailadres en een paswoord.  Met deze twee gegevens kan je thuis inloggen in Edge, Firefox of Chrome. Alle  wachtwoorden en favorieten worden dan opgeslagen.  Doe je nu hetzelfde met je leerkrachtenPC in de klas, dan kan je op die computer ook gebruik maken van je wachtwoorden en favorieten.

Favorieten delen

Doe dit niet op de computer van de leerlingen.  Daar zou ik gebruik maken van de browser chrome en een speciaal google-account aanmaken, bv naamvandeschool@gmail.com   Doe je dit op alle leerlingencomputers dan hoef je slechts op één leerlingencomputer een favoriet toe te voegen, die zal daarna zichtbaar worden op alle leerlingencomputers.