Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Openboard

undefined

Scholen die met een digitaal bord werken van het merk Smartboard, gebruiken ook de software Notebook.  Deze software was in het begin gratis.  Vanaf versie 12 moest voor Notebook betaald worden, maar gelukkig konden we één licentie ook gebruiken op alle borden van de school, zodat de kosten beperkt bleven.  Deze vlieger gaat niet meer op voor de nieuwste versies.  Er moet voor elk bord geld op tafel worden gelegd.  Jaarlijks komt dit neer op ongeveer € 42 per bord.

Ik ben daarom op zoek gegaan naar een alternatief en vond Openboard, schitterende bordsoftware die zelfs volledig gratis is en zal blijven. 

Openboard is open software.  Dit betekent dat iedereen een bijdrage kan leveren om het te verbeteren.  Ik heb me inmiddels verdiept in het programma en het is zeker zo goed als Notebook.  Persoonlijk vind ik het zelfs beter omdat het voor mij intuïtiever werkt.  Het grote voordeel van Openboard is dat het bordonafhankelijke software is.  Het werkt dus op elk digitaal bord.  Leerkrachten kunnen daarom onderling lessen uitwisselen die ze gemaakt hebben met Openboard, ook al gebruiken ze een verschillend merk van digitaal bord.

Je kan Openboard HIER downloaden als je het zelf eens wilt uittesten.  Het werkt ook in de Nederlandse taal.   

Ik ben van plan een reeks instructievideo's te maken, maar daar kruipt veel tijd in, dus even geduld.  Je kan HIER een zestal Engelstalige video's bekijken.