Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Mijn eerste date

Mijn vrouwtje schrok even toen ik vertelde dat ik in Brussel een date had met klasse. Vandaag was het zo ver.  Na anderhalf uur sporen had ik mijn eindbestemming bereikt: het Noordstation.  Toen was het nog vijf minuten wandelen tot de gebouwen van het Ministerie van Onderwijs.  Daar vond ik mijn date. De jonge ploeg die het tijdschrift Klasse lay-out, had tien lezers uitgenodigd om een kijkje te komen nemen achter de schermen.  Van de tien genodigden, waren er vier op de uitnodiging ingegaan, waarvan nog eens de helft effectief aanwezig was.  Maar het was meer dan de moeite waard.  Ik ben al enkele keren te gast geweest in de gebouwen van het Ministerie van Onderwijs, onder andere omdat ik in de werkgroep zetelde die de ICT-competenties heeft opgesteld. Later hebben we met de ongeveer dezelfde werkgroep, de ICT-competenties in eindtermen verwoord.

De werkruimte van Klasse huist op de benedenverdieping en straalt dynamiek, originaliteit en groepsgeest uit.  Overal zijn er eilandjes, afhankelijk van hun verantwoordelijkheid: de lerarenkaart, Yeti, Maks, Klasse voor ouders, Klasse voor leerkrachten.  Aan de muren hangen grote posters van normale mensen, om de medewerkers eraan te herinneren voor wie ze al die publicaties maken.  De vergaderruimte bestaat uit een antieke tafel met antieke zeters errond.  De hoofdredacteur zit ergens verstopt in een hoekje met een Marokaans gestoelte. De clichés zijn ook hier terug te vinden: de schrijvende medewerkers maken gebruik van Windows, terwijl de grafici liever in de Apple bijten.

We werden heel vriendelijk onthaald door Mieke die hiervoor een middagje verlof opofferde.  Ik hoop dat we een klein steentje hebben kunnen bijdragen, want het doel van de date was iets van elkaar op te steken, om de publicaties nog beter te maken.

Klasse is nu ook uitgebreid met Klasse.TV   Je kan er nu in de voetsporen treden van een zorgcoördinator. Interessant voor de ouders, omdat die zo ervaren welk takenpakket een zorgcoördinator voorgeschoteld krijgt.  Ik hoop dat men ook de ICT-coördinator eens  volgt, want wij zijn ook manusje van alles in een school: les geven, zorg met ICT, computers installeren en herstellen, printers aansluiten, de schoolwebsite onderhouden, foto's publiceren,...