Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Kwelwerk

Werkwoordvervoegingen zijn vaak een kwelling.  Ik ondervind het aan den lijve.  Niet dat ik problemen heb met het schrijven van werkwoorden (hoewel ik ook niet vrij ben van fouten), maar op maandag sta ik als onderwijzer voor de klas en is spelling één van de vakken die ik dan geef.  Je leert je leerlingen werken met een stappenplan, maar vaak lukt dit niet om zo zonder fouten werkwoorden correct te schrijven in een zin. Germain Dekimpe heeft daarom met de steun van het Vlaams Ministerie van Onderwijs, een heel goed educatief programma geschreven dat gratis is.  

Het is een tijdje geleden, maar ik heb vandaag nog eens een screencast gefabriceerd, speciaal eigenlijk voor de ouders van mijn leerlingen. Ik hoop dat anderen er ook mee gediend zijn.

 Het programma installeren:

 
Het programma gebruiken:
 
 Het programma instellen:
 
 
Ik hoop dat je de nieuwe resolutie die Youtube gebruikt, waardeert. Ik ben om die nieuwigheid overgestapt van GarageTV naar Youtube voor het publiceren van mijn screencasts. 
En nu maar hopen dat er geen werkwoordfouten staan in deze blog... 

Commentaren

Dank

Dit helpt! Ik installeerde Kwelwerk maar kreeg het niet aan de praat. In de handleiding staat er ook nergens: druk op het blauwe mannetje als je een leerling aangeduid hebt. De rest is dan vrij eenvoudig. Met uw filmpjes heb ik het nu begrepen. Dank!