Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Jaarthema's ICT

Het internet is een enorme bron van informatie.  Het vraagt echter van de leerkracht heel wat zoekwerk om de juiste sites te vinden voor het juiste doel.  Gelukkig zijn er altruïstische mensen die dit reeds hebben gedaan.  In dit overzicht heb ik gepoogd om deze informatie te rangschikken in een jaaroverzicht, omdat je als leerkracht vaak een thema aanbiedt volgens de tijd van het jaar.  Ik wil vooral collega Jack Nowee uit Nederland van harte bedanken voor zijn ongelofelijk interessante Yurls die hij voortdurend ontwikkeld voor ons onderwijsmensen. De webpaden en Yurls voor leerkrachten zijn hoofdzakelijk van hem.  De ICdeeTjes zijn ontwikkeld door de ICT-coördinatoren van Arkorum.  Ten slotte vind je nog enkele online lessen aangeboden door Triangel.
Een webpad is een reeks van opdrachten die leerlingen kunnen uitvoeren rond een gegeven thema.  Er is steeds een werkblad beschikbaar dat ook kan afgeprint worden. Verder worden de websites die nodig zijn om een opdracht tot een goed einde te brengen, steeds meegeleverd. 
 = Online lesmateriaal van Triangel. Deze lessen zijn bedoeld voor de derde graad.
Ik hoop dat dit overzicht een interessant instrument wordt om ICT nog meer in de school toe te passen. Het werk is niet af.  Je merkt dat er nog heel wat thema's geen info bevatten.
Wie zelf interessant materiaal heeft dat in dit overzicht past, mag het me altijd mailen
Voor wie nog met de lespakketten van Anywize.net werkt, ik heb toen een dergelijk overzicht gemaakt van ons lesmateriaal. Deze lessen zijn nog steeds goed bruikbaar.

>>> Klik HIER om het overzicht te zien <<<