Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Internet op vakantie

Straks is het weer vakantie.  Omdat ik ook op vakantie regelmatig op internet zit, heb ik mezelf een pre-vaderdag aangeschaft.  Voor op de auto een externe 9 DBi antenne samen met de ALFA USB highpower  Op de televisiemast van mijn caravan monteer ik straks een Nanostation2, een richtantenne die in open veld een reikwijdte zou hebben van 15 km.  Ja, je leest het goed km en niet m.  Testen spreken eerder over 5 km, maar dat vind ik nog uitstekend.  Op de camping waar we verblijven is er volgens de website een wifipunt. Hopelijk kunnen we net als vorig jaar er gratis gebruik van maken.  Op http://maps.fon.com kan ik controleren of er FON's in de buurt zijn (wat jammer genoeg niet het geval is) maar onderweg kom ik er zeker tegen.  Ik heb alle Fon's als POI's in mijn GPS steken van heel Europa.

De testen met de ALFA thuis zijn in elk geval zeer goed.  Rond mijn woning ontdekte ik een zevental WIFI-punten, waarvan één onbeveiligd.  Het signaal is vele keren sterker dan met de ingebouwde antenne in mijn laptop.  Ik heb nu niet de bedoeling om te wardriven, maar ik vind het wel leuk speelgoed.

Vorig jaar heb ik geen prentkaarten meer verstuurd.  Ik heb zelf een fotocollage gemaakt met enkele digitale foto's van tijdens de reis en die verstuurd aan vrienden en kennissen via e-mail.  Met Skype, Fring of Jajah bel ik ook over het internet gratis of tegen lokaal telefoontarief naar de kinderen thuis. 

Meer info over FON vind je HIER en HIER.

Commentaren

Inloggen op onbeveiligde netwerken

Beste Patrick,

Uit het vervolgingsbeleid van justitie valt op te maken dat indien er niet overduidelijk blijkt dat de onbeveiligde netwerken die u aantreft doelbewust open staan voor iedereen, het in principe strafbaar is daarop in te loggen. "In principe", want vervolging vindt pas plaats na het indienen van een klacht door de netwerkeigenaar. Bij FON is het overduidelijk dat iedereen van de open verbinding gebruik mag maken en in ruil de FON-netwerkaanbieder dat ook overal mag bij FON Hotspots.

U kunt natuurlijk proberen of de campinghouder over wil stappen op FON, of het café of restaurant in de buurt. Of ... de naar hotspots zoekende mede-kampeerders! Als u zo enthousiast bent zou u alvast wat FON-routers en FONtenna's mee kunnen nemen. U maakt er vast vrienden mee!