Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Ik heb chatten van kinderen

Veel collega's zijn wat huiverig ten opzichte van chatten.  In de media komen vaak onheilspellende berichten van jonge meisjes die chatten met oude mannen die zich voordoen als pubers.  Inderdaad, het gebeurt sporadisch, maar dat is geen reden om de leerlingen niet op schoolniveau in contact te brengen met de mogelijkheden van het chatten.  Chatten valt trouwens onder de eindterm: De leerlingen kunnen ICT gebruiken om op een veilige, verantwoorde en doelmatige manier te communiceren. Aangezien al mijn leerlingen een gmailadres hebben (door gebruik te maken van Google Applications) kunnen we via dit adres ook chatten met elkaar.  Een activiteit die ik jaarlijks eens doe, is de volgende:

Op een woensdagmiddag spreken we af dat wie zin heeft online komt om 14u55.  Vanaf 15u start ik dan met een online quiz.  Ik hou van quizzen.  Het startte met de IQ-quiz decenia geleden en nu pikken we nog graag een populaire quiz mee. We, dat zijn mijn vrouwtje en ikzelf.  Jaarlijks doen we ook één keer live mee met een quiz van een bevriende school.

Ik ontving een mailtje van Michael Van Den Reym of ik eens de website www.quizmaken.be wilde bekijken.  Na gratis een account aan te maken, kan je allerlei quizzen bekijken van anderen en eigen quiizzen ingeven.  Zo hoef je nooit zonder vragen te zitten.  Hoewel, het aanbod voor kinderen is heel mager. Maar de leerlingen kunnen zelf ook een quiz maken, dit lijkt me ook een leuke activiteit.

Commentaren

Leuke artikel, dank je...

Leuke artikel, dank je...