Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Google Drive, van euforie naar ontgoocheling

Gisteren was ik er als de kippen bij om Google Drive te zien, maar neen dus.  Mijn Google Drive was nog niet klaar.  Met een vinkje zou ik via mail op de hoogte worden gebracht als mijn Drive klaar zou zijn.  Toen ik deze morgen Google Docs opende, kreeg ik een venster te zien of ik van Google Drive wilde gebruik maken.  Natuurlijk!  Ik dacht dat ik een programma ging moeten installeren, zoals bij mijn Dropbox of Sugarsync, maar opnieuw neen.  Google Docs ondergaat gewoon een gedaanteverwisseling in Google Drive.  Ik kan nu wel bestanden slepen naar de juiste map vanuit mijn verkenner naar Google Drive en die worden eventueel automatisch omgezet naar het Google Docs-formaat.  Ook PDF-bestanden worden via OCR herkend naar inhoud.  Maar dat kon vroeger ook al binnen Google Docs.  De enige vernieuwing is dat ik mijn bestanden gewoon kan slepen.  

Maar de grooste domper werd een bezoek aan ZDnet.com waar in een artikel wordt beweerd dat in de gebruikersvoorwaarden van Google staat, dat Google alle inhoud van Google Drive zo maar kan gebruiken of doorgeven aan derden.  Ik heb geen gebruikersvoorwaarden gezien toen ik instemde met Google Drive.  Ik zou nu graag terug keren naar mijn oude Google Docs.  Kan dit?

Volgens wat ik op internet vind, zou Google Drive ook als een map op mijn computer te vinden zijn, maar ik weet niet waar ik die map kan vinden.

UPDATE:  Ook op ZDnet.be staat nu een artikel over eigendomsrechten op Google Drive.

Commentaren

Google Drive

Patrick,

Aangezien ik gek ben van Google (en deze veel toepassingen heel interessant zijn voor educatie) Heb ik ook Google Drive geinstalleerd. Er wordt een map aangemaakt op de volgende locatie standaard C:\Users\usernaam

Ik hoop je hiermee van dienst te zijn geweest.

positieve groet,

Wim Heylen