Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Fotomontages

In mijn vorige blog had ik het over een probleem dat opgetreden was na gebruik van Proshow Gold van Photodex.  Proshow Gold is nochtans een uitstekend programma om presentaties te maken van foto's met ondersteunende muziek.  Het programma is heel gebruiksvriendelijk en efficiënt, in een mum van tijd heb je een professioneel ogende presentatie gemaakt, met mooie overvloeien tussen de foto's.  Het resultaat brand je zo op een CD, DVD of kan je online presenteren op jouw website.  Er bestaan eigenlijk drie versies: Proshow, maar hiermee kan je geen bestanden aanmaken voor het internet, Proshow Gold en Proshow Producer.  Die laatste heeft heel wat meer toeters en bellen, maar die heb je zelden nodig. Voor de prijs van net geen 70 dollar, heb je een product in handen waarmee je kwalitatief mooie resultaten kunt maken. Moet je nog eens een presentatie maken van een bos-, zee- of stadsklas, dan raad ik je zeker Proshow Gold aan.  Het kan ook gratis met Powerpoint of Windows Mediaplayer, maar ik weet uit ervaring dat je met deze programma's, minstens 10 keer meer tijd nodig hebt.

Ik ben ook in een fotoclub en tijdens de maand december houden wij altijd een verkiezing van de mooiste presentatie van het jaar van onze leden.  Voor deze verkiezing heb ik met Proshow Gold een montage gemaakt over ons bezoek tijdens de grote vakantie aan Oradour sur Glane.  Oradour werd door de Duitser op 10 juni 1945 volledig verwoest.  Het dorp is als nagedachtenis aan deze verschrikkelijke gebeurtenis onveranderd gebleven. Het wordt wel onderhouden in die zin dat de natuur het niet overwoekerd.  Het is een vreemd gevoel in een dorp te lopen waar de tijd bijna letterlijk bleef stilstaan.

Klik op de foto op de tijd te laten stilstaan op 10 juni 1945:

P7102617

Straks vieren we Wapenstilstand.  Misschien kan deze montage in klas dienen om de gruwelen van de oorlog te tonen.