Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Flash inschakelen in Chrome

Flash zit al jaren standaard ingebakken in de browser Chrome van Google.  Maar Flash is ten dode opgeschreven, omdat het te vaak misbruikt wordt door hackers.  Meer en meer wordt overgestapt naar html5, wat de nieuwe norm is geworden.  Toch zijn er nog uitgeverijen die bordboeken aanleveren als een Flashbestand, zoals uitgeverij die Keure.  Vroeger konden die bordboeken direct geopend worden in Chrome, maar sedert versie 55 is dit niet meer het geval, omdat Flash standaard uit staat.  Gelukkig is het niet moeilijk om Flash terug aan te zetten:

De snelste manier is om volgende link aan te kopiëren en te plakken in het adresveld van Chrome: chrome://settings/content

Je zoekt de instelling Flash op en klikt op het driehoekje rechts:

Zorg ervoor dat de schuiver naast Flash uitvoeren naar rechts staat en blauw is.

Je kan eventueel Eerst vragen ook activeren, maar als je dat niet doet kan je de URL waar je een flash toepassing van wilt gebruiken, ook Toevoegen.

Je hoeft niets op te slaan.  Vanaf nu zou je de bordboeken in Flash wel moeten kunnen bekijken.