Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

De Klascement Awards

Gisteren werden tijdens de Klascement Awards talrijke prijzen uitgereikt: eTwinning, Microsoft Innovative Teachers, Oracle Thinkquest en de Klascement Awards zelf.  Het programma zag er als volgt uit:

 

 

14:30   Verwelkoming en toespraak vanuit het kabinet van minister Vandenbroucke
15:00   Voorstelling resultaten KlasCement Enquête
15:20   eTwinning prijzen - Presentatie: Sara Gilissen
            (2 x € 1000 en een SMART Board, geschonken door Vanerum, als hoofdprijs)
15:40   Voorstelling Microsoft Innovative Teachers Award- Presentatie: Iris Demarez & Isabel Schapdryver
15:50   ThinkIdee 2009 - Presentatie: Pascal Craeye
            (3 winnaars winnen laptop, tft-scherm of printer; de school wint een digitaal bord en/of een dataprojector)
16:10   KlasCement Awards - Presentatie: Steven Duyver
            (Diverse prijzen geschonken door tal van onderwijsfirma's)
16:30   Verzorgde receptie aangeboden door KlasCement

Ik ben vooral geweest om ideeën op te doen door het zien van good-practice, maar ik ben daar op mijn honger blijven zitten.  Het was een mooie zonnige dag, denk ik toch, want binnen hebben we er niets van gezien.  Ik had achteraf liever mijn gras geschoren, maar goed.  Voor netwerking moesten we er ook niet zijn, want er was niet veel volk komen opdagen, een beetje logisch: de eerste vrije halve dag van het verlengde weekend.

De speech van de vertegenwoordiger van onze minister (die zich liet verontschuldigen) was beloftevol, ware het niet, dat onze minister aan de laatste dagen van zijn ambtstermijn bezig is en de kans klein is dat hij dezelfde job nog eens zal uitoefenen.  Maar de krijtlijnen waren duidelijk en worden hopelijk ook door zijn opvolger overgenomen: snellere breedbandverbindingen voor scholen, betere ondersteuning van de ICT-coördinatoren (hopelijk in meer uren) en de verdere uitbouw van een portaalsite voor het onderwijs.  Klascement is goed bezig, ze hoeven van mij dus geen nieuwe portaalsite te laten bouwen.

De mevrouw die  de Microsoft Innovative Teachers Award in ontvangst mocht nemen, is een mooi voorbeeld dat je helemaal geen computernerd moet zijn om een tof project op te zetten.  Toevallig zat ik er in de terugreis mee op de trein en konden we doorpraten over het hoe. De BUSO-school waar ze werkt met gehandicapten, heeft een tweedehandswinkel uit de grond gestampt.  De leerlingen moeten onder begeleiding zoveel mogelijk zelf doen: zoekertjes plaatsen, de verzending, foto's nemen, ...  Ze maken bij dit alles gebruikt van bestaande websites en software.  

Oracle Thinkquest maakte vooral reclame voor zichzelf, zonder de mogelijkheden van hun product zelf te tonen, jammer, maar helaas.

Het was een middag van lang zitten: 3 uur op de trein en 3 uren in de conferentiezaal in het Ministerie van Onderwijs te Brussel.  Ik maak me nu klaar om de eerste communie vast te leggen op video en daarna ben ik weer voor uren zoet met de montage.   Alweer zitten...