Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Ondervraag jouw leerlingen eens over veilig internet

Europa heeft 7 februari uitgeroepen tot Dag voor het Veilig Internet en dat dit geen overbodige luxe is, bewijzen de tarlijke artikels die ik dagelijks lees over computerfraude, cyberpesten, schending van de privacy en hacken.  
 
Als activiteit kan je jouw leerlingen één of meerdere formulieren laten invullen over één van de onderwerpen die te maken hebben met veilig internet.  De bespreking achteraf is minstens even belangrijk dan het invullen van het formulier zelf.  Je bepaalt best zelf welk onderwerp je wilt ondervragen.  
 
Je hebt twee mogelijkheden:
 
1) Op dit document vind je links naar de formulieren zelf.  Kopieer één link en zet die op de schoolwebsite of geef de opdracht welke link de leerlingen moeten aanklikken.  Nadeel van deze mogelijkheid is dat je zelf geen overzicht krijgt van de antwoorden die de leerlingen hebben ingetikt. Toch kan dit een zinvolle opdracht zijn, zeker als je achteraf vraag na vraag overloopt en bespreekt met jouw leerlingen.
 
2) Op dit document vind je links naar de rekenbladen die achter de formulieren schuil gaan.  Voor je het formulier kan aanbieden, moet je eerst nog enkele stappen zetten, maar die zie je in onderstaande video.  Je moet wel over een Google-account beschikken of een gmailadres, maar dan kan je alle resultaten zien, die jouw leerlingen hebben ingevoerd.
 

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.