Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Waar vind ik goede sites voor mijn klas?

   

Een collega was heel enthousiast over een navorming die ze deze week volgde rond ICT in de tweede graad.  De volgende dag vroeg ze mij of ik de favorieten op haar laptop wilde zetten die ze gekregen had op een CD.  Mensen houden van lijstjes, Spotify bazuint het ook rond sedert ze in België actief zijn.  Toegegeven, lijstjes kunnen leuk zijn en je vindt er vaak schatten.  Ik heb me vandaag bezig gehouden met het vinden van interessante lijstjes.  Er bestaan op het internet verschillende tools om lijstjes mee aan te maken.  Yurls is er één van, maar ook Symbaloo.  Ten slotte heb je ook gewone websites of blogs die verwijzen naar andere websites waar interessant digitaal lesmateriaal is te vinden.  Ik heb ook vier websites toegevoegd die ik persoonlijk regelmatig bezoek.

Hoe bied je nu een link of URL aan om te gebruiken met jouw leerlingen?

Ik zet alle URL's op een Google Doc-pagina.  Op de schoolwebsite (ICT > agenda)is een link naar deze pagina.  Ik hoef enkel mijn Google Doc-pagina aan te passen zonder de website aan te passen.  Je zou natuurlijk ook je eigen Yurls, symbaloo of blogwebsite kunnen maken voor jouw klas of school.  Moeilijk is het niet en bovenal, het is gratis.  Tenslotte kan je een lange URL ook verkorten met toepassingen als tinyURL.com of bit.ly.  Het is ook een ICT-vaardigheid om een URL in te kunnen tikken binnen een browser. Met een verkorte URL lukt dit wel bij jongere leerlingen.

Ik nodig je uit om onderstaande verzamelingen te bezoeken en zelf te oordelen welke toepassingen je de moeite waard vindt voor jouw klas.  Leg zelf een leuke verzameling aan van een twintigtal interessante websites en hiermee kom je al heel wat verder met ICT in jouw klas.  

Yurls

Symbaloo

Portaalsites of blogs

 

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.