Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

AVG gaat lelijk uit de bocht

Ik ben altijd een voorstander geweest van het gebruik van AVG in mijn scholen. Eigenlijk is AVG niet gratis voor gebruik in school, maar ik moet bekennen dat ik het toch vaak installeer.  In de virusupdate van zondag stak echter een joekel van een fout: het bestand user32.dll van windows werd ten onrechte als een trojaans paard (lees virus) beschouwd zodat toestemming gevraagd werd om dit bestand in quarantaine te zetten.  Wie hierop inging, kon zijn computer niet meer opstarten.

Ik las het bericht deze morgen op ZDnet en dacht "Ai, hopelijk zijn er geen mensen in mijn vriendenkring die hier het slachtoffer zijn van geworden".  Deze namiddag werd mijn hoop de kop ingedrukt.  Morgen mag ik al de computer van één van mijn directies onder handen nemen.  Gelukkig is het probleem snel te verhelpen, zoals je HIER kan lezen.  Ik zal gebruik maken van BartPE, een zelfstartende Windows-CD waarmee ik het bestand vanaf USB-stick snel in de map system32 van Windows hoop te kopiëren. Het kan natuurlijk ook met een zelfstartende linux zoals Ubuntu.

Gelukkig is de flater op een zondag gebeurd, want was het op een schooldag gebeurd, dan waren de problemen niet te overzien geweest. Moeten we nu het gebruik van AVG afzweren? Ik geloof niet dat ze zo'n fout nog eens zullen maken.  Maar je kan altijd overstappen naar Avast, die is ook gratis (de homeversie) en goed.

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.