Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Kijk & Begrijp

Op deze commentaar antwoorden

Kijk & Begrijp

Hoewel de  algemeen ingeburgerd is, stel ik vast dat de PC nog voor velen een weg vol struikelstenen is.  Veel basishandelingen zijn niet gekend.  De cybercriminaliteit scheert hoge toppen, omdat de thuiscomputer weinig tot niet  is. Veel gratis programma's zijn gelijkwaardig aan hun betalende collega's, maar onbekend.  Computers worden om de drie jaar vervangen omdat ze niet worden onderhouden en daardoor tergend traag worden.

Kijk & Begrijp
wil een bibliotheek worden met tientallen screencasts of video's waarin allerlei vaardigheden en programma's worden gedemonstreerd in een begrijpelijke taal.  Computervaardigheden en programma's leer je moeilijk uit .  Het is veel makkelijker als iemand het voortoont.  Zo zie je waar er geklikt wordt, zo hoor je welke muisknop men gebruikt.  Met Kijk & Begrijp ga je aan de  van Patrick Keysabyl  stap voor stap naar jouw einddoel. Kijk, luister, doe en begrijp zijn de vier peilers waarop dit idee steunt, maar als URL is www.kijkenbegrijp.net krachtiger.  Kijk & begrijp is leren in vrijheid: wat, waar, wanneer en hoelang je wilt.  Er werden kosten nog moeite gespaard om kwaliteit aan te bieden.  De  zijn in hoge resolutie gemaakt en draaien op een snelle server.

De website richt zich zowel tot de jeugd, beginners, maar ook gevorderden en ouderen zullen aan hun trekken komen.   Enkel gratis programma's, die hun deugdelijkheid hebben bewezen, komen aan bod. De gebruiker betaalt een klein bedrag ( €3) voor een dag toegang tot de website.  10% van de nettowinst gaat naar de vzw Mobile School die onderwijs aan straatkinderen geeft.  Als kennismaking zijn alle gepubliceerde video's gratis te bekijken tot 1 september 2009.  Regelmatig wordt het aanbod aangevuld.

Meer info vindt u op de website van Kijk & Begrijp www.kijkenbegrijp.net  Ik wil u bij voorbaat danken voor de noodzakelijke aandacht die u aan dit initiatief wilt besteden.

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.