Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Hersengymnastiek

Op deze commentaar antwoorden

Hersengymnastiek

 

Het is bewezen, gymnastiek houdt de spieren en ledematen jong.  Voor hersenen geldt hetzelfde.  Vanaf de leeftijd van 27 jaar beginnen de hersenen af te takelen, maar wie ze traint houdt de hersenen op peil.  Met deze filosofie in het achterhoofd werd een website ontwikkeld voor 50-plussers.  Ik behoor nog niet tot die groep (hoewel die voordeur er verschrikkelijk snel aan komt), maar ik heb me gisteren toch geregistreerd op de website geheugen.plusmagazine.be    Na registratie, kan je instellen op welke dagen en hoelang je wilt oefenen.  Via een mailtje word je dan op de hoogte gehouden van je oefensessie. De registratie is gratis en ik hoop dat dit zo zal blijven. Volgende items worden getraind: aandacht, taal, geheugen, ruimtelijk inzicht en logisch denken.

Er worden allerlei leuke hersenoefeningen aangeboden en na elke sessie krijg je een beoordeling over jouw prestatie.  Hoewel de oefeningen bedoeld zijn voor 50-plussers, vind ik ze ook goed geschikt voor leerlingen van de derde graad.  Ik hou het meest van de logicapuzzels, maar waarschijnlijk komt dit omdat ik hier veel beter in scoor dan informatie onthouden.  

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.