Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Google Gears

Woensdag verzorg ik voor REN Vlaanderen een voordracht over Google Docs.  Ik had er wel reeds over gelezen: je kan nu jouw Google Docs-documenten ook offline beheren, maar ik had het zelf nog niet uitgeprobeerd.  In voorbereiding voor woensdag, heb ik deze functie eens uitgeprobeerd en het werkt wonderwel.  Je moet eerst Gears installeren op jouw computer en daarna worden alle documenten online en offline gesynchroniseerd.  Dit betekent dat bij een internetverbinding er altijd online wordt gewerkt, maar als je offline bent, dan kan je ook verder werken met Google Docs.  Als je de volgende keer opnieuw verbinding hebt, worden de offline gemaakte documenten netjes gesynchroniseerd. Handig. 

Nog een functie die ik niet kende is het uploaden van een document via mail.  In jouw tekstverwerker verstuur je jouw document als bijlage naar een opgegeven  e-mailadres dat je vindt in jouw Google Docs onder upload.  Daarna verschijnt het als nieuw document in jouw verzameling.  Deze functie werkt echter niet met het docx-formaat van Microsoft, hou hier wel rekening mee. Tijdens het installeren van Gears zag ik de naam Writely verschijnen.  Ik was vergeten dat Google Docs een zoveelste opgekocht applicatie is. Ben benieuwd hoe lang het zal duren vooraleer Twitter ook van Google zal zijn.  Wordt het dan Gwitter of zoiets?

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.