Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | BETT-beurs 2009

Op deze commentaar antwoorden

BETT-beurs 2009

Gisteren ben ik naar de BETT-beurs geweest in Londen.  Het is een boeiende, maar vermoeiende dag geworden.  Ik had alles goed voorbereid, maar toch was ik wel een beetje zenuwachtig, want ik reis meestal met mijn vrouw en nu stond ik er helemaal alleen voor.  Om 5u15 werd ik gewekt door de radiowekker. Gelukkig dat mijn vrouw me nog een zetje gaf of ik had het niet gehoord.  Ik ben met de auto tot Lomme gereden nabij Rijsel, waar een gratis parking is nabij een metrostation.  Na een half uurtje sporen in de volautomatische metro van Rijsel (er zit geen bestuurder in de metro) kwam ik rond 6u30 in Lille Europe aan, het station waar de Eurostar vertrok.  Ik vond niet onmiddellijk de plaats waar ik moest inschepen, maar gelukkig was er een infoloket centraal in het station.  De Eurostar vertrok om 7u35 en kwam aan om 8u.  Neen, de rit duurde geen 25 minuten, maar 8u is plaatselijke, lees Engelse, tijd.  Op mijn uurwerk was het een uurtje later. 

Een metrokaartje bemachtigen was spannend, als er een rij van tien gegadigden achter jou staat te wachten, terwijl je nog nooit zo'n apparaat bediend hebt, laat staan weet welk soort ticket je nodig hebt.  Maar goed, ook dat verliep vlot.  Het was toen volop spits in Londen en de tube zat barstensvol.  Ik had alles goed voorbereid en wist perfect welke lijnen ik nodig had.  Toch is het zoeken en dwaal je de ene gang in, trap op, roltrap af, tot je de juiste lijn bereikt hebt.  Na drie keer overstappen en een half uur wachten in de laatste halte op Earls Court, bereikte ik dan eindelijk om 9u50 (Belgische tijd) de Olympia.  Er stond een enorme rij te wachten, netjes per twee en mooi achter elkaar.  Engelsen zijn enorm gediciplineerd op dat vlak.  Ik had geen zin om achteraan aan te sluiten.  Naast het gebouw zag ik een spandoek met daarop International Lounge.  Op de stoep stonden zo'n vijftigtal vreemdelingen, door elkaar.  Iedereen droeg een badge. Die had ik niet, maar ik had wel een A4-tje met een streepjescode die ik via het internet had afgedrukt. Ik besloot  bij deze groep aan te sluiten.  Er stonden opvallend veel Nederlanders in de groep. 

Toen stipt om 10 uur de deur openging, was het even een probleem, want mijn streepjescode kon niet ingelezen worden.  Blijkbaar had men onmiddellijk aan mijn taal gehoord dat ik geen inlander was en werd daarom vlot doorgelaten.

De BETT-beurs is groot. Men maakt reclame dat ze de grootste ICT-beurs zijn ter wereld voor het onderwijs, ik geloof hen.  In de voormiddag heb ik op eigen houtje een eerste verkenning gemaakt. In de namiddag had ik afgesproken met een collega die met een groep van Klascement kwam.  Het was heel wat aangenamer om samen de beurs af te schuimen.  Hier en daar kwam ik nog een bekende tegen uit Vlaanderen waarmee een praatje werd gemaakt.  Zo ontstonden kruisbestuivingen die interessant waren.  

Er waren weinig nieuwigheden. Overal zag je digitale borden in alle soorten en formaten.  De netbooks waren alom aanwezig.  Blijkbaar begint de tablet-pc ook eindelijk aan een opgang.  Hier en daar zag je  systemen om schriftelijke notities digitaal vast te leggen.  Sommigen werkten met speciaal papier, anderen bestonden gewoon uit een apparaat dat je op een klembord vastzette. Veel van deze onderwijsgadgets kan je ook kopen bij Develop IT.

Heel veel software, die allemaal op elkaar lijkt. Ik was wel gecharmeerd door Creaza waarmee je online video's, audio, cartoons en mindmaps kunt maken.  

De organisatie is ook doordacht.  Iedereen draagt een grote badge waarop jouw naam staat, een streepjescode en uit welk type onderwijs je komt.  Zo kunnen de exposanten onmiddellijk zien of je tot hun doelgroep behoort.  Ben je geïntereseerd in hun product, dan scannen ze gewoon even jouw streepjescode in en ze kunnen hun documentatie online mailen of opsturen. Knap!

Ik heb ook nog wat foto's genomen met mijn Ssmartphone, maar de HTC HD is een prachtig apparaat, de camera buiten beschouwing gelaten.  Ik had er spijt van dat ik mijn fototoestel niet meehad, maar het is weer gewicht bij. Als je bovenaan deze blog op de foto klikt, dan zie je een kleine reeks.

Het is zeker niet de bedoeling om elk jaar de BETT-beurs te bezoeken.  Als je regelmatig op het internet vertoeft, dan maak je nog sneller kennis met alle nieuwigheden, alleen zie je ze hier eens in levende lijve.  Zo stond de pocketprojector van  3M er ook, maar ik vond de lichtopbrengst maar magertjes. Hopelijk komen straks de digitale borden eraan die geen beamer meer nodig hebben. 

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.