Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Youtube in HD, tevens mijn kerst- en nieuwjaarsboodschap

Op deze commentaar antwoorden

Youtube in HD, tevens mijn kerst- en nieuwjaarsboodschap

Regelmatige bezoekers van mijn edublog, zullen reeds geconstateerd hebben dat ik regelmatig een screencast maak en post op deze blog. (De laatste tijd wat minder, door andere prioriteiten) De meeste screencasts post ik op GarageTV, maar ik las onlangs dat Youtube achter de schermen experimenteert met HD of High Definition. HD-beelden zijn uiteraard scherper dan gewone streaming video. Het is nu reeds mogelijk om HD-streaming video aan te bieden via Youtube. Ik heb vannacht en deze morgen een filmpje gemonteerd met mijn jaarlijkse kerst- en nieuwjaarsboodschap. Je vindt het resultaat hieronder.

Technisch komt het hier op neer. Stuur een videobestand door dat groter is dan het gebruikelijk 720 x 560 formaat. Beter nog is je video aan te maken in breedbeeld, want Youtube presenteert dit formaat nu standaard. In de embedded code die je van jouw video krijgt, plak je nu telkens &ap=%2526fmt%3D18 achter de URL van jouw video. Voor mijn video ziet dit er als volgt uit:

<object width="480" height="295"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9AjCWr0DlVo&hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9AjCWr0DlVo&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="295"></embed></object>

wordt:

<object width="630" height="380"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/9AjCWr0DlVo&ap=%2526fmt%3D18 &hl=en&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/9AjCWr0DlVo&ap=%2526fmt%3D18 &hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="630" height="380"></embed></object>

Merk op dat ik ook de hoogte en breedte heb gewijzigd van 480 x 295 naar 630 x 380

Het bestand van 50,8 Mb kan ik nu gratis stockeren zonder dat ik mijn eigen dure serverruimte hiervoor moet opofferen.

 

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.