Gebouwd met Drupal

 

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

Blogs via mail

Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

QR-code

 

Recente reacties

Geen reacties beschikbaar.

Gebruikerslogin

CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers online.

 

Reactie toevoegen

Digibook, een goedkope e-reader uit de HEMA: mijn eerste ervaringen

Er vallen weer koopjes te rapen in deze eindejaarstijd.  Ik heb gisteren in de HEMA een e-reader gekocht met de merknaam Digibook.  Maar eigenlijk is het een ereader van Ambiance.  Ik was 99 euro lichter toen ik buiten kwam.  Het toestel heeft 2 Gig aan boord en ik heb reeds ervaren dat dit meer dan voldoende is om minstens 500 boeken in te bewaren.  Op het net zijn gelukkig heel wat gratis boeken te vinden, jammer genoeg wel Engelstalig.  

Een e-reader is een eenvoudige computer met een e-inkscherm.  Dit scherm werkt helemaal anders dan de laptopschermen.  Het bezit geen achtergrondlicht.  Het toestel verbruikt ook bijna geen stroom eenmaal een bladzijde zichtbaar is.  Zo kan je met één batterijlading 7000 bladzijden lezen en dat zijn er toch al heel wat.  Hoe meer licht, hoe beter het scherm leesbaar is, dus ook in vol zonlicht.

Mijn eerste ervaringen waren echter niet positief: de ereader werd op geen enkele van mijn drie computers herkend als ik hem aansloot met de bijgeleverde USB-kabel.  De Digibook bleef gewoon hangen, zodat ik deze via de resetknop achteraan nieuw leven moest inblazen.  Toen ik een SD-kaart in het toestel stopte waarop ik enkele e-boeken had gezet, lukte het plots wel.

Voor €99 ben ik nu, al bij al wel tevreden.  Het scherm leest prettig.  Alleen reageert het toestel wat traagjes, bijvoorbeeld bij doorbladeren naar het volgende blad.  Ook vind ik het gebruik van de knoppen niet zo logisch, maar ik merk dat dit snel went.

Ik hoop dat ik er een trouwe partner bij heb als ik op reis ben, want enkel buitenshuis maak ik tijd vrij voor een goed, liefst spannend, boek.

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.