Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Gotcha

Op deze commentaar antwoorden

Gotcha

Regelmatig schrijf ik in deze blog over veiligheid en dan vooral over het gebruiken van sterke paswoorden.  In het verleden werden grote websites gehackt en werden de inloggegevens gestolen van miljoenen gebruikers.  Op de website Have I been Pwned kon je reeds een tijdje controleren of één of meerdere van jouw mailadressen werden gekraakt.  Er kwam begin april nog een website bij: Gotcha waar je niet alleen kan zien of je mailadres slachtoffer werd van hackers in het verleden, maar je ziet ook een klein deel van jouw wachtwoord.  Op het dark web circuleren deze lijsten ook, maar waarbij de wachtwoorden volledig zichtbaar zijn. 

Wat leren we hieruit?

1) Gebruik geen eenvoudige wachtwoorden.  Staat er az***********  dan is de kans behoorlijk groot dat het volledige wachtwoord azerty is.
2) Gebruik voor elk account een ander wachtwoord.  
3) Gebruik speciale software om jouw wachtwoorden aan te maken en bij te houden: zoals https://www.lastpass.com/nlhttps://1password.com/ of https://www.dashlane.com/.
4) Bewaar elk wachtwoord in jouw browser, zodat die automatisch ingevuld worden, ook op jouw smartphone. Hiervoor moet je wel ingelogd zijn in de browser op je PC.
5) Verander jaarlijks wachtwoorden van belangrijke websites die veel persoonlijke/financiële gegevens bevatten.
6) Verander zeker de wachtwoorden van de websites waarop je gepwnd werd.

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.