Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Hoort Facebook thuis op school?

Op deze commentaar antwoorden

Hoort Facebook thuis op school?

Sommige scholen en/of leerkrachten gebruiken Facebook in de communicatie met ouders. Is dit een goed idee?

Momenteel bestaat er drie vormen van Facebook: een persoonlijke account, een facebookpagina en een facebookgroep.

Het is deontologisch niet ok en door vele scholen(groepen) zelfs niet toegelaten om jouw persoonlijke account te gebruiken als klasblog. Een Facebookpagina is interessant als school, maar minder als klasblog. Een Facebookpagina is openbaar, iedereen kan zich aansluiten. De berichten of links die op een facebookpagina worden gepost, worden door volgers onmiddellijk gezien. Dit is een groot voordeel van Facebook. Toen een school 's morgens merkte dat de nummerplaten van de schoolbus gestolen waren, kon het schoolvervoer in een kwartier geregeld worden door een bericht op de Facebookpagina.

Voor klasblogs zou ik een Facebookgroep aanraden. De maker van de groep bepaalt zelf wie er toegang krijgt. Wanneer je de ouders van de klas hiervan op de hoogte brengt, is dit zo geregeld.

Wie gebruik maakt van Facebook moet regelmatig de reacties controleren. Je kan reacties wel verwijderen, maar je kan niet voorkomen dat er reacties worden gepost. Hou er dus rekening mee dat dit ook (onderwijs)tijd vraagt.

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.