Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Problemen met EWOC

Op deze commentaar antwoorden

Problemen met EWOC

Ik stel vast dat EWOC (de software met onder andere Spits met Bits) soms niet wil opstarten, hoewel technisch het plaatje klopt.  Bij het aanklikken van het icoon op het bureaublad verschijnt volgende foutmelding op het scherm:

  

Het probleem is behoorlijk eenvoudig op te lossen.  Open de verkenner.  Ik doe dit steeds door het gelijktijdig indrukken van de Windows-toets + de E-toets, maar je kan in de taakbalk onderaan ook op het gele mapje klikken.  Je krijgt dan een overzicht te zien van alle schijven waar je computer toegang toe heeft.  EWOC vind je meestal op een Q-schijf.  Zoals je in onderstaande afbeelding ziet, staat een rood kruisje naast EWOCNET:

Wanneer je klikt op EWOCNET wordt de verbinding meestal groen, wat betekent dat de verbinding naar de server waarop EWOC staat, hersteld is:

Je kan de verbinding Program Files op die manier ook herstellen:

Wanneer je nu klikt op het icoon EWOC, verschijnen alle snelkoppelingen opnieuw:

De kans bestaat dat het probleem de volgende keer niet meer optreedt, maar ik kan hiervoor geen garantie geven.

Sorry voor de slechte kwaliteit van de schermafdrukken, maar ze werden deze week vanaf het scherm genomen met mijn smartphone terwijl ik het probleem herstelde.

Beantwoorden

De inhoud van dit veld is privé en zal niet publiekelijk getoond worden.