Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start

fotografie

warning: Creating default object from empty value in /home/cokmisrg/domains/triangel.be/public_html/site4school/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Picasa 3

Hoe langer ik met Picasa werk, hoe meer ik gecharmeerd ben door de vele mogelijkheden van het programma.  Het bevat eigenlijk alles voor wie als amateur met fotografie bezig is: indexeren, bewerken, fotoalbums, foto's laten afmaken, ...  De eenvoud is vooral een belangrijke troef, vandaar dat ik het een uitstekend programma vind om als school te gebruiken. Dat het daarenboven gratis is en je per account 1 Gig fotoruimte krijgt, is mooi meegenomen.

Ik heb alle mogelijkheden van Picasa 3 nu verwerkt in een achttal video's.  Even registreren is wel noodzakelijk, maar dan krijg je meer dan anderhalf uur beeldmateriaal cadeau.  't Is nu wel niet het weer om dit te bekijken, maar in de koelkast kan je de video's nog een tijdje bewaren ;-)

Prijs

Vandaag was er onze jaarlijkse clubwedstrijd voor fotomontages.  Ik heb er de hoofdvogel afgeschoten met mijn reeks over Oradour waarover ik reeds berichtte.  Hoofdprijs: de eer.

Wie de montage nog niet zou gezien hebben, kan ze bekijken door op de foto hieronder te klikken.

Dit waren de kritieken die ik in ontvangst mocht nemen:

pakkend, te veel tekst die te vlug werd gelezen, knappe fotografie, teksten komen niet altijd overeen met de foto's, mooi slot met de klok die stilvalt.

P7102617

Fotomontages

In mijn vorige blog had ik het over een probleem dat opgetreden was na gebruik van Proshow Gold van Photodex.  Proshow Gold is nochtans een uitstekend programma om presentaties te maken van foto's met ondersteunende muziek.  Het programma is heel gebruiksvriendelijk en efficiënt, in een mum van tijd heb je een professioneel ogende presentatie gemaakt, met mooie overvloeien tussen de foto's.  Het resultaat brand je zo op een CD, DVD of kan je online presenteren op jouw website.  Er bestaan eigenlijk drie versies: Proshow, maar hiermee kan je geen bestanden aanmaken voor het internet, Proshow Gold en Proshow Producer.  Die laatste heeft heel wat meer toeters en bellen, maar die heb je zelden nodig. Voor de prijs van net geen 70 dollar, heb je een product in handen waarmee je kwalitatief mooie resultaten kunt maken. Moet je nog eens een presentatie maken van een bos-, zee- of stadsklas, dan raad ik je zeker Proshow Gold aan.  Het kan ook gratis met Powerpoint of Windows Mediaplayer, maar ik weet uit ervaring dat je met deze programma's, minstens 10 keer meer tijd nodig hebt.

Ik ben ook in een fotoclub en tijdens de maand december houden wij altijd een verkiezing van de mooiste presentatie van het jaar van onze leden.  Voor deze verkiezing heb ik met Proshow Gold een montage gemaakt over ons bezoek tijdens de grote vakantie aan Oradour sur Glane.  Oradour werd door de Duitser op 10 juni 1945 volledig verwoest.  Het dorp is als nagedachtenis aan deze verschrikkelijke gebeurtenis onveranderd gebleven. Het wordt wel onderhouden in die zin dat de natuur het niet overwoekerd.  Het is een vreemd gevoel in een dorp te lopen waar de tijd bijna letterlijk bleef stilstaan.

Klik op de foto op de tijd te laten stilstaan op 10 juni 1945:

P7102617

Straks vieren we Wapenstilstand.  Misschien kan deze montage in klas dienen om de gruwelen van de oorlog te tonen. 

Zenfolio

Vorige week berichtte ik over Phanfare, een webstek waar je al jouw foto's kwijt kunt en die op een mooie manier presenteert.  Het enige nadeel van Phanfare is, dat de bezoeker over een gebruikersnaam en paswoord moet beschikken en zich ook zo lid maakt van Phanfare. Commercieel is dit knap gezien, maar ik was op zoek naar een open tentoonstellingsruimte en die heb ik nu gevonden bij Zenfolio.  Voor 35 dollar per jaar - eigenlijk 40, maar als je wat zoekt, vind je ergens wel een kortingscode van 5 dollar - kan je onbeperkt foto's uploaden naar Zenfolio.  Je hebt ook de mogelijkheid om mappen af te schermen met een wachtwoord. De twee grote voordelen voor mij zijn de onbeperkte opslag en elke foto mag maximaal 10 Mb groot zijn.  Ik haal die grootte toch niet met mijn fototoestel.  Ik mag er niet aan denken dat er iets met mijn harde schijven gebeurt, zodat ze onleesbaar zijn, maar mijn foto's staan nu wel veilig gebackupt, ergens in de States.

Wie het ook wil proberen kan 5 dollar korting krijgen met mijn code: CSQ-M15-45E  Gebruik ze gerust, u en ik halen er zo een klein financieel voordeel uit.

Meer info: www.zenfolio.com   en keysabyl.zenfolio.com