Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start

digitaal bord

warning: Creating default object from empty value in /home/cokmisrg/domains/triangel.be/public_html/site4school/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Gratis eBoek over Digitale borden

Ik kreeg gisteren onderstaand mailtje: 

We hebben onlangs ons cursusmateriaal voor digitale borden in iBooks vorm gepubliceerd. Mocht je geïnteresseerd zijn, kan je het vinden in de iTunes store via

https://itunes.apple.com/be/book/interactieve-borden-de-basis/id578579872?l=nl&mt=11

In de loop van januari volgt een tweede deel met meer interactieve toepassingen, en later in het academiejaar volgt nog een boek met toepassingen en praktijkvoorbeelden.

We hebben er voor gekozen ons in eerste instantie te concentreren op Activ en Smart omdat we deze borden het meest zien in de scholen die we bezoeken. In latere instantie willen we ook bordonafhankelijke software bekijken.

Input altijd welkom.

Groet
Hendrik Coucke en Koen Pauwels
Docenten KATHO Tielt

Dit initiatief is lovenswaardig, alleen jammer dat je het boek enkel kan lezen op een iPad, want veel van mijn collega's bezitten deze niet.  Ik heb alvast het boek in mijn iTunes gedownload, nu nog overzetten...

Digibordlessen

Vandaag de nieuwe Twitter uitgetest en goed bevonden.  Een leuke nieuwe optie is dat je snel gelijkgezinden kunt vinden en je erop abonneren.  Zo kwam ik in contact met Rian Visser.  Ze heeft een prachtig verzorgde website met heel veel digitale bordboeken in PDF-formaat.  Leuk om vast te stellen is dat er ook veel kleutermateriaal tussen zit.  Gelukkig heb je geen digitaal bord nodig om de boeken te gebruiken.  Een beamer is meer dan voldoende of zelfs een simpel computerscherm.

http://www.rianvisser.nl/digibord.html

Het goedkoopste digitale bord

In mijn blog Op zoek naar het goedkoopste digitale bord, heb ik het reeds gehad over het gebruik van een WII-controler.  Ik werk op school zowel met Activborden als Smartborden, dus ik besef dat dit systeem niet gelijkwaardig is aan een echt digitaal bord, maar ik zou liever elke klas uitrusten met een beamer en dit goedkoop systeem, dan echte digitale borden te installeren in de hoogste graad.  In een andere blog beschreef ik hoe ik mijn digitale pen maakte. 

Op het internet vond ik vandaag toevallig volgende reeks interessante video's over dit goedkope digitale bord. 

1) Hoe maak je met een WII-controller een digitaal bord?
2) Monteren van de beamer met de WII-controller
3) Starten met de Smootboardsoftware
4) De pen
5) Installeer een grote beamer
 

Op YouTube vind je trouwens nog veel meer video's over dit goedkoop digitaal bord.