Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 1 gast online.

Gebruikerslogin

Start

denkspel

warning: Creating default object from empty value in /home/cokmisrg/domains/triangel.be/public_html/site4school/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Denkspel: Maak een set

Je krijgt 12 kaarten te zien.  Elke kaart heeft 4 eigenschappen: vorm, kleur, aantal en dekking.  Het doel van het spel is om 3 kaarten aan te klikken waarbij één of meer eigenschappen overal gelijk zijn.  De regels zijn heel eenvoudig, maar het is helemaal niet gemakkelijk om 3 zo'n kaarten te ontdekken.

Enkele voorbeelden:

 Kleur: alle drie verschillend
 Vorm: alle drie gelijk
 Aantal: alle drie verschillend
 Dekking: alle drie verschillend
 DIT IS EEN SET VAN 3
 

 

 

 
 Kleur: alle drie verschillend
 Vorm: alle drie gelijk
 Aantal: alle drie gelijk
 Dekking: alle drie gelijk
 DIT IS EEN SET VAN 3
 
 

 

 Kleur: alle drie verschillend
 Vorm: alle drie gelijk
 Aantal: alle drie gelijk
 Dekking: niet alle drie verschillend
 DIT IS GEEN SET VAN 3

 

 

 

Je kan het spel spelen in je browser via deze link.  Je kan het spel ook spelen met een app uit de chromewinkel.

Dit denkspel is geschikt voor alle leeftijden omdat de regels zo eenvoudig zijn. 

Bloxorz: Een prachtig denkspel, helemaal gratis en voor niets.

Klik op Start New Game om het spel te starten.  Je krijgt dan een Engelstalige handleiding, waarvan je de vertaling hieronder terug vindt.  Om die uitleg over te slaan, klik je op Skip instructions.

 1. Bedoeling van het spel is om het blok in het vierkant gat te doen vallen op het einde van het terrein.  Er zijn in het totaal 33 niveaus.
 2. Om het blok te verplaatsen, gebruik je de vier pijltjestoetsen op jouw toetsenbord.  Let op dat het blok niet over de rand naar beneden valt, anders herbegin je in hetzelfde niveau.
 3. In verschillende niveaus kan je gebruik maken van bruggen en schakelaars.  Een schakelaar wordt actief als je er met het blok op staat.  Je moet niet op de schakelaar blijven staan opdat de brug zou gesloten blijven.
 4. Er zijn twee soorten schakelaars.  Een harde schakelaar met een X worden enkel actief als je er met een rechtstaand blok op staat.  Bij een zachte schakelaar O is het voldoende dat het blok er op ligt, maar staan mag natuurlijk ook.
 5. De schakelaars reageren op verschillende manieren.  Sommige schakelaars sluiten een brug, terwijl andere schakelaars een brug sluiten, maar ook terug openen, als je de schakelaar opnieuw activeert.  
  Sommige vierkanten lichten rood of groen op als ze als brug actief worden.
 6. Oranje tegels zijn heel breekbaar.  Als je er met een rechtstaand blok op staat, dan kunnen ze dit blok niet dragen en zakt het blok erdoor.
 7. Er is nog een derde soort schakelaar: ( )  Het verplaatst je blok op het speelveld en splits het blok in twee kleinere kubussen.  Deze twee kubussen worden weer één blok als ze tegen elkaar staan.
 8. Met de spatiebalk selecteer je welke kubus er actief wordt. [ ]  Kubussen kunnen nog een zachte schakelaar activeren, maar geen harde schakelaar.  Enkel een volledig blok mag door het vierkant gat, niet twee aparte kubussen.
 9. Bovenaan rechts zie je een code.  Schrijf deze code op als je in een volgend niveau komt.  Later kan je deze code van zes cijfers ingeven als je klikt op Load Stage.  Je start dan direct met het niveau waarmee je de vorige keert stopte.
 10. Veel speelplezier.

Klik op Toggle Sound om het geluid uit te schakelen.

Slitter 2 een frustrerend denkspel

Vandaag is het dinsdag, dus kangoeroeklas.  Mijn kangoeroes gebruikten vandaag zaag en schaar in het spel twitter 2.  Frustrerend dat je als leerkracht merkt dat sommige kinderen beter presteren dan jezelf.  Het spel is haalbaar vanaf 8 jaar.  Meer uitleg vind je hier.

Een kangoeroeklas verzamelt de knapste leerlingen uit de klassen die dan een uitdaging krijgen van mij, waarin ze hun tanden eens flink moeten zetten.  De slogan voor vandaag luidde: De aanhouder wint!

Solitaire

De pagina denkspelen werd uitgebreid met het spel Solitaire.  Ook werd 4 op 1 rij vervangen door een werkend exemplaar.  De grijze hersencelletjes zullen weer gelukkig zijn.

Wie nog leuke online denkspelen kent voor kinderen, mag ze zeker doormailen.  Mijn kangoeroes zijn je dankbaar. 

Denkspel: CDT

CDT staat voor Click (=Klik)  Drag (= Sleep) en Type (=tik) jouw oplossing naar de volgende puzzel.
Het is de bedoeling om zelf te ontdekken hoe de puzzel ineen steekt en zo een oplossing te vinden.  In het begin moet je vooral veel klikken om te zien wat er gebeurt.  Al deze dingen probeer je samen te brengen tot een oplossing.   Niet gemakkelijk, maar bijzonder leuk.

Hoewel het spel Engelstalig is, vormt dit geen probleem voor de leerlingen van de derde graad.   Een hoofdtelefoon is wel  nuttig gereedschap, want sommige opdrachten zijn auditief.  Dit spel is geknipt voor hoogbegaafde leerlingen!

Ik daag je uit om zelf de zes puzzels op te lossen.  Wedden dat je even sterk geniet van je aha-erlebnis...

Je vindt CDT onder www.arkorum.net > Gebruikers > Leerling > 2 Denkspelen > 24 CDT