Vul je mailadres in:

Met dank aan FeedBurner

Afbeeldingsresultaat voor keysabyl

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator.  Ik ben verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

 

Wie is online

Er zijn momenteel 0 gebruikers en 0 gasten online.

Gebruikerslogin

Start | Blogs | blog van Patrick

Beeldwoordenboek

In twee scholen waar ik te werk ben gesteld als ICT-coördinator, zitten een aantal kinderen, die geen woord Nederlands spreken.  Nog niet, schrijf ik beter, want ik sta er altijd versteld van, welke evolutie de meeste kinderen maken doorheen een volledig schooljaar.  Ik doe mijn hoed af voor die leerkrachten die doorheen alle ander werk, toch nog tijd vrij maken om taallessen te geven.  Met dat doel voor ogen, heb ik ooit het Beeldwoordenboek gemaakt.  Dit is vrij door iedereen te gebruiken.  Vandaag ontdekte ik een Engelstalig beeldwoordenboek dat eigenlijk ook best bruikbaar is voor ons Nederlands taalgebied. Vaak moet je zoeken naar de juiste afbeelding van een voorwerp.  Hier staan ze mooi gecatalogiseerd.  Googles zoeken op afbeeldingen vind ik ook een prachtig instrument voor anderstaligen.

Commentaren

gebruik beeldwoordenboek

hallo,
Het lukt mij niet om de handleiding van het beeldwoordenboek te bekijken. (pc heeft error aan).
we hebben op school 2 anderstalige nieuwkomers die alleen Armeens spreken. Ik heb reeds wat geprobeerd met het beeldwoordenboek zodat de 2 meisjes (7 en 10 jaar) aan de slag zouden kunnen gaan met het beeldwoordenboek. Kan ik het programma zodanig instellen dat de opdrachten in hun eigen taal worden uitgelegd en dat ze de woorden horen in het nederlands?

Mooi, Patrick. Ik maak een

Mooi, Patrick. Ik maak een linkje naar het beeldenwoordenboek in de Nieuwsbrief voor ICT-coördinatoren en geef het door aan de juf van onze klas met niet-nederlandstalige kinderen.