Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

digitee

Een eerste pre-versie

Ik had tegen het eind van de paasvakantie een eerste voorlopige versie beloofd van Digitee, maar een virusje besliste daar anders over.

Met deze eerste versie kan je zelf nog geen woordreeksen selecteren.  Digitee werkt voorlopig met 69 oefenpakketten van telkens 20 woorden voor het vierde tot zesde leerjaar die na elkaar worden getoond.

Digitee uit 2004 werkte met het toetsenbord.  Er bestond nog geen versie voor tablets, die trouwens nog niet geboren waren.  Maar deze versie is meer dan oude wijn in nieuwe zakken.  Uit de oude wijnranken werd een compleet nieuwe wijn geperst.  In de huidige versie werkt Digitee met letters die gepresenteerd worden met een brokje artificiële intelligentie.  Met deze letters kan het woord correct gevormd worden, maar ook verkeerd.  De kracht uit 2004 blijft behouden: de gebruiker ziet zelden het foute woordbeeld.  Ik heb lang nagedacht over de look & feel van het programma.  Zo heb ik de entertoets weggelaten.  Ik heb ondertussen Digitee met honderden woorden getest, zodat ik de werkwijze in de vingers heb, maar ik ben benieuwd hoe nieuwe gebruikers de look & feel aanvoelen.

Er is nog werk aan de winkel.  Allereerst wil ik het instelscherm goed uitbouwen, zodat je eenvoudig één of meer woordreeksen kan selecteren.  Het is ook de bedoeling om te kiezen voor zowel auditieve - als visuele dictees.  Of Digitee ooit in de app-winkel van Apple of Google belandt, weet ik nog niet, vooral Apple zit jaarlijks in je portemonnee. 

Op een tablet is de rechterknop met de vier pijlen interessant.  Wanneer je het programma opent in de browser, maak je Digitee schermvullend met deze knop, die me heel wat hoofdbrekens heeft gekost.  

Ik hoop dat ik een aantal reacties mag ontvangen via patrick@triangel.be, zodat ik Digitee nog beter kan maken. 

Link: edubits.eu/digitee

Digitee: een eerste video

In deze paasvakantie ben ik hard aan het werk om de flashversie van Digitee om te bouwen tot een html5-versie.  Dit betekent dat Digitee weer werkt in elke moderne browser en ook op tablets (iPad en Android). 

DIGItee is een samentrekking van de woorden DIGITAAL en dictee. DIGItee bevat de volledige leerstof spelling van het basisonderwijs. Het programma maakt gebruik van 3634 woorden en 314 woordreeksen. De woorden werden live ingesproken en digitaal verwerkt, zodat de overdracht over het internet een fluitje van een eurocent is. De woordreeksen bestaan uit twee delen: 184 reeksen met woorden rond een bepaalde spellingsmoeilijkheid (bv woorden met ij of ei) en 130 woordpakketten met gevarieerde spellingsproblemen, gerangschikt volgens leerjaar.

Klik op de afbeelding hieronder om een korte video te bekijken.  Het programma is nog niet af, maar de basis werkt.  Ik hoop op het einde van de paasvakantie een eerste probeerversie online te hebben.