Ervaringen van mijn ICT-dagje in Gent
Mijn sessie over de vele toepassingen van Google is goed verlopen. Er waren 41 belangstellenden. Ik heb 13 verschillende toepassingen in tweeëneenhalf uur erdoor gejaagd, veel te veel, ik weet het, maar ik heb me dan ook vooraf geëxcuseerd dat het vooral mijn bedoeling was om de belangrijkste zaken te tonen, en niet om grondig alle mogelijkheden uit de doeken te doen. Uit de evaluaties achteraf bleek dat de meesten heel tevreden waren over het aangebodene.
Ik kreeg tussendoor een interessante reactie hoe het zat met de kritische houding van leerkrachten tegenover Google. Big Brother komt toch wel aan onze deur aankloppen volgens deze leerkracht. Ik kan hem geen ongelijk geven dat we kritisch moeten zijn en dat we vaak vertrouwelijke gegevens op servers plaatsen, waar we zelf geen macht over hebben. Wat als Google in de toekomst een ander bestuur krijgt dat de informatie op zijn servers wil "gebruiken"? Wat als je gebruikersnaam en paswoord in verkeerde handen vallen?
Er waren ook interssante tips, dat je blijkbaar Outlook en Gmail perfect kan synchroniseren, zonder bijkomende software. Ik heb onlangs nog SyncMyCal Pro aangeschaft, waarmee ik mijn Google Agenda's automatisch kan synchroniseren op Outlook mobile op mijn nieuwe smartphone. Verder werd er nog nagekaart over de mogelijkheden en problemen van Google Apps. Ik las op de blog van edublogger André Manssen dat hij ook problemen heeft met het instellen van deze toepassing. Wel André, ik ben reeds enkele weken van plan om hierover een screencast te maken, maar de tijd ontbreekt me een beetje, want zo'n screencast maken is best wel enkele uurtjes werk als je het goed wilt doen. Maar straks is het kerstvakantie...
's Middags heb ik kort een bijzonder interessant project bekeken van de firma Playlane dat gratis software ter beschikking stelt voor digitale borden. Het is de bedoeling om met verschillende contentproducenten, zoals uitgeverijen, kranten, schoolTV in zee te gaan, die content ter beschikking stellen voor deze software die zou moeten draaien op de platformen Smartboard, Activboard en Interwrite. Thuisgekomen, heb ik mij onmiddellijk geregistreerd in de hoop dat ik die software zou kunnen downloaden, zoals beloofd was geweest, maar ik voelde me een beetje bij de neus genomen, dat de software pas beschikbaar komt vanaf 15 december. Ik zou deze software dolgraag eens uitproberen met mijn digitale pen.
In de namiddag heb ik een zelf een sessie gevolgd over Oracle Thinkquest, niet ter verwarren met Thinkquest zoals dat in Nederland wordt aangeboden door Kennisnet. Meer info over Oracle Thinkquest kan je HIER lezen. Het was vooral mijn bedoeling om te evalueren of ik dit product zou gebruiken om websites te laten maken door mijn leerlingen. Het grote nadeel van Oracle Thinkquest is dat het enkel kan bekeken worden door leden van Oracle Thinkquest. Maar als community om zaken uit te wisselen is het zeker heel goed.
's Avonds nog een printerprobleem opgelost op het kot van mijn middelste dochter en het draadloos netwerk geactiveerd van mijn nichtje dat op hetzelfde kot zit (ik weet niet of mijn Nederlandse bezoekers weten wat een "kot" is?) . Het was een lange dag, maar met een voldaan gevoel ben ik thuisgekomen. Hopelijk krijg ik op9 maart opnieuw toestemming om mee te mogen doen in Hasselt.
Reactie toevoegen