Kaspersky
Ik heb getwijfeld of ik een blog zou wijden aan Kaspersky, maar na een zoveelste positieve ervaring, besloot ik dit toch te doen. Je zou het niet verwachten, maar één van de beste antivirusprogramma's komt van een Rus. Amerika is er dan ook niet gelukkig mee dat in vele testen de anti-virussoftware van Kaspersky vaak als beste uit de bus komt. Eugene Kaspersky woont trouwens al een tijd niet meer in Rusland en houdt vol dat hij geen banden heeft met het Russisch regime.
In juli 2017 lanceerde Kaspersky labs een gratis versie van zijn bekroonde tool. Toevallig installeerde ik eind juli een programma dat mij was aangeraden door iemand, wat mijn computer deed kokhalzen. Tijdens het browsen openden zich allerlei reclamevensters en ik voelde dat mijn werkpaard geïnfecteerd was met een paar beestjes die zijn gezondheid hadden aangetast. Malwarebytes had reeds een deel van het probleem opgelost, maar sommige problemen bleven. Ik besloot Kaspersky free te installeren. Na een grondige scan verwijderde Kaspersky nog wat malware en mijn computer was genezen. Als dank liet ik Kaspersky actief op mijn computer en zo ontdekte ik dat deze gratis versie een krachtige beveiligingsagent is voor mijn mails en de websites die ik bezoek. Ik shopte vorige week nog op Amazon en zelfs op deze gerenommeerde website kreeg ik een beveiligingswaarschuwing dat niet alle afbeeldingen op de website gedekt waren door het securitylabel waardoor amazon gebruik maakt van https i.p.v. http.
Zoals ZDNet ben ik ervan overtuigd dat Kaspersky free voor de meeste gebruikers een uitstekende aanvulling vormt om met een veiliger gevoel het net op te gaan.
Reactie toevoegen