Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Video-ontmoetingen

Ik krijg veel vragen welke tool het best geschikt is om leerlingen te ondersteunen via video.  Ik heb er ondertussen zelf enkele uitgetest en wil hier mijn ervaring delen.  

Facebook en  Whatsapp neem ik niet op in deze bespreking omdat deze tools bij wet verboden zijn onder de 13 jaar.  Ik weet ook wel dat deze door de meerderheid van onze leerlingen gebruikt worden, maar er zijn gelukkig evenwaardige alternatieven.

Google beschikt over drie tools wat het zoeken er niet makkelijker op maakt: Duo, Google Hangouts en Google Hangouts Meet.  Duo is enkel gericht op video, niet op berichten. Je kan er groepen mee maken tot zeven deelnemers. Duo heb ik niet getest.

Google Hangouts maakt gebruik van boodschappen via audio, video en berichten.  Het werkt goed, maar je hebt er wel een Google-account voor nodig.  Voor de duidelijkheid: een GSuite-account (Google Education) is ook een Google-account.  Om een ontmoeting in groep te organiseren, kan je gebruik maken van een link.  

Google Hangouts Meet lijkt op Google Hangouts, maar is niet hetzelfde.   De naamgeving werkt ook verwarrend. Om Google Meet te gebruiken (ik laat de Hangouts vallen) moet de beheerder een GSuite-account hebben.  Een Google Meet kan je plannen in jouw kalender die eventueel met de leerlingen gedeeld is. Ik bekeek verschillende video’s over Google Meet en vond dit filmpje het interessantste.  Het is wel in het Engels.

Google is van plan Hangouts te stoppen in 2020 en enkel nog te werken met Meet.  Jammer, want Hangouts vind ik iets gebruiksvriendelijker naar de leerlingen toe.

De bekendste communicatietool van Microsoft is Skype, een oude bekende, die ik jaren niet meer gebruikt heb, tot nu.  Skype werkt zowel als app als in de browser. Het werkt gelijkaardig als Google Hangouts met die uitzondering dat je geen specifieke account moet hebben.  Iedereen die over de juiste link beschikt, kan deelnemen aan de ontmoeting als gast.  

Ik weet niet of Skype standaard ingebakken zit in Windows 10, maar ik denk het wel.  Je kan dit makkelijk controleren door Skype in te tikken in het zoekvenster van Windows 10.

Scholen die gebruik maken van Smartschool kunnen gebruik maken van Smartschool Live.  Ik heb er zelf geen ervaring mee, maar hopelijk maakt dit filmpje meer duidelijk. Een uitgebreide handleiding lees je via deze link.  Smartschool Live is interessant om online les te geven.

Tot slot wil ik nog een tool aanhalen die ik vond bij VRT nws: Fortnite.  Blijkbaar zit er in Fortnite een tool waarmee je elkaar virtueel kunt ontmoeten.  Proberen op eigen risico.  Het artikel op zich is de moeite waard om door te lezen.

Links:

https://hangouts.google.com/

http://meet.google.com/

https://www.skype.com/nl/

 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.