Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Reactie toevoegen

Copy geeft je zomaar minstens 15 gigibyte en dat is echt veel.

Vroeger werden bestanden opgeslagen op de eigen harde schijf.  Had je jouw computer niet bij je, dan had je geen toegang tot je bestanden, foto's, muziek, noem maar op.  Sedert de komst van Dropbox, Skydrive, Drive en andere internettoepassingen, kan je jouw bestanden ook in de wolken stockeren of zoals nerds zo graag zeggen: In the cloud.  Met een computer die op internet kan, kan je zo overal aan jouw bestanden.  

Copy is een nieuwe speler op de internetmarkt die opslag aanbiedt.  Copy wil eenvoudig zijn in gebruik en dat is het ook.  Maar het grootste voordeel is momenteel dat het gratis 15 Gb opslag geeft aan nieuwe gebruikers.  Installeer je Copy via deze link, dan krijgen we er beiden op slag nog 5 Gb bij.   
Ik heb Copy nu enkele dagen in gebruik en het is een beetje vergelijkbaar met Dropbox.  Op jouw computer wordt een map Copy aangemaakt.  Alles wat je in deze map dropt, wordt automatisch op het internet opgeslagen.  Installeer je op een andere computer of tablet (iOS of Android) ook Copy, dan heb je op al deze toestellen toegang tot deze bestanden.  Dit kan muziek zijn, tekstverwerkerbestanden, afbeeldingen, ...  Je kan ook via een webbrowser je bestanden bekijken en muziek wordt rechtstreeks binnen je browser afgespeeld (net als bij Box.net), PDF openen ook automatisch, foto's worden in een galerij geopend, enz.
Delen van bestanden gaat ook met een rechtermuisklik.  Je kan niet alleen bestanden delen, maar ook mappen.  Delen kan openbaar via een link, maar ook met een mailadres.
Voor het synchroniseren van mappen op jouw computer vind ik Sugarsync beter, omdat je bij Sugarsync je mappen die je in the cloud wilt zetten, niet in één en dezelfde map moet plaatsen.
Door de vele gigabytes die je krijgt, is het nu goed mogelijk om een online bewaarmap te maken voor de school.  Maak een account aan bij Copy voor de school en zet dit op alle computers van de school.  Alles wat in de map Copy wordt gekopieerd, is nu niet alleen toegankelijk voor alle computers op jouw school, maar ook elders.  Je ziet HIER een kleine test die ik online plaatste.  Via deze weg, kunnen leerlingen bestanden thuis downloaden om er verder aan te werken.  Ze mailen daarna hun aanpassingen naar zichzelf, zodat ze op school het nieuwe bestand terug in de bewaarmap kopiëren. 

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.