Kerpoof
Een wat vreemde naam voor een programma, maar leuk is het wel. Kerpoof bestaat uit verschillende delen, maar Story Teller is wel het leukste. Vandaag heb ik het voor 't eerst uitgeprobeerd en de leerlingen waren supergeconcentreerd bezig. Mijn collega's klaagden dan hun leerlingen zo luidruchtig waren, maar de mijne werkten in stilte alsof hun leven ervan af ging. De leerlingen moeten vooraf een account aanmaken. Een beetje vervelend dat ze ook twee geheime vragen moeten beantwoorden, maar ik heb dit meegenomen om te vertellen dat het niet veilig is om daar een juist antwoord op te geven. Wat is de naam van jouw huisdier? De helft van de klas weet dat dit "Minoe" is. Sarah Palins hotmailadres werd vier jaar geleden zo gehackt. Veel kennis is daar niet voor nodig.
Je kan ook een leerkrachtenaccount aanvragen, waarmee je zelf leerlingen kunt aanmaken, maar ik kreeg de goedkeuring hiervoor pas vanavond. Ik was wat laat met mijn aanvraag zaterdag.
Met Story Teller maken de kinderen een boekje. Je voegt figuren toe, achtergronden, voorwerpen en tekst in de vorm van tekstballonnen of gewoon tekst. Hieronder zie je het stappenplan dat ik opgemaakt had:
1) Bekijk volgende filmpjes:
- http://www.youtube.com/watch?v=aj6kMZBrUq4
- http://www.youtube.com/watch?v=T5o-fhBKf8Y&feature=fvwrel
- http://youtu.be/AnxtUdiDbZk
- http://youtu.be/Xo0MEQSGW8w
2) Maak een account aan op www.kerpoof.com
3) Maak een boekje over een man die wil vliegen met minstens vier bladzijden.
4) Plaats de link van jouw boekje bij jouw klasnummer op dit blad
Voordelen:
Kerproof werkt heel intuïtief, de leerlingen zijn er vlug mee weg.
Het resultaat is een echt boekje waarbij je de bladzijden kunt omslaan.
Veel mogelijkheden om in te voegen.
Nadelen:
Je kan het boekje wel opslaan, maar achteraf niet opnieuw openen om te bewerken, het boekje moet in één werkmoment worden gemaakt.
Het programma heeft blijkbaar moeite met het woord die, want dat wordt als #!# getoond.
Om de resultaten achteraf te bekijken, werk ik meer en meer volgens stap 4: de leerlingen kopiëren hun link op een gedeeld Google Docs-document.