Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Reactie toevoegen

Twintigste ICT-praktijkdag

Deze week ging de twintigste ICT-praktijkdag door in Geel, een digitale snoepwinkel voor iedereen die geïnteresseerd is in ICT en onderwijs.  Je kan er twee sessies volgen en kiezen is altijd verliezen.  
 
In de voormiddag kon ik als spreker zelf geen sessie volgen.  Ik heb een warme douche aangeboden over 15 icdeetjes.   Ik combineerde in de namiddag twee sessies over games die je kan gebruiken in je klas.  De neerslag van deze twee sessies is terug te vinden in twee websites zodat wie niet aanwezig was, toch ook eens kan snuisteren welke games er gepresenteerd werden. 
 
Wim van den Brulle is een Macfanaat.  Dat merk je aan zijn website Gaming in Education, waarbij alle games horizontaal worden getoond.  Met een Mac is het eenvoudig om door de verschillende games te scrollen, je moet enkel een horizontale veeg maken over het touchpad van je computer.  Windowsgebruikers kunnen niet scrollen met de muiswiel.  Maar voor de rest is dit een heel interessante site.  Alle spelletjes werken online, je hoeft dus niets te installeren.  Mijn twee favorieten zijn Het grote broodspel  en Bloxorz.  Deze laatste vind je ook terug bij Kangoeroeklas.nl waar heel veel interessante denkspelen zijn te vinden.  Kinderen krijgen ook steeds een woordtje uitleg bij elk spel, zodat begrijpend lezen ook aan bod komt.
 
Ive Harpers gaat op zoek welke spelen een binding hebben met techniek en verzamelt deze op een bijzonder interessanteYurlspagina.
 
Onze minister Pascal Smet was ook aanwezig, maar ik heb zijn keynote niet kunnen horen, omdat bij de streaming de klank was weggevallen.  Hij had het onder andere over games in het onderwijs.
 
Over de middag was er een teachmeet, waarbij je kon inschrijven voor een nano- of micropresentatie van twee of vijf minuten over een vrij onderwerp (dat wel met onderwijs moest te maken hebben)  Ik stond zelf op de reservelijst, maar die moest jammer genoeg niet aangesproken worden.  Uit deze teachmeet heb ik volgende drie onderwerpen aangeduid als interessant voor het basisonderwijs:
1) Het Jonathanproject waarbij kinderen via een presentatie zelf leerinhouden uit de doeken doen.
2) www.gynzy.com  een alternatieve tool van notenonderwijs
3) www.classdojo.com   een interessant beloningssysteem voor wie over een digitaal bord beschikt in de klas.
 
Verder is zo'n dag heel interessant om aan netwerking te doen.  Je ontmoet er gelijkgezinden en oud-bekenden.  De organistatie was dit jaar opnieuw vlekkeloos, terwijl er toch 1070 bezoekers waren.
 
De volgende ICT-dag gaat door op dinsdag 29 mei in Gent.  Een aanrader!

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.