Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Opslag in de wolken

Het woordje cloud is gemeengoed geworden toen Apple het onlangs ging gebruiken als iCloud.  De kracht van Apple is vaak dat ze bestaande technieken zich toeëigenen alsof ze die zelf hebben uitgevonden.  Nee dus.  Wel is het zo dat Apple vaak bestaande technieken gebruiksvriendelijker maakt.

Reeds enkele jaren kan je bestanden opslaan in the cloud.  Dit betekent dat je bestanden opslaat ergens op een server (lees computer) ter wereld en dat je overal aan deze bestanden kan, op voorwaarde dat de computer verbonden is met het internet.  Dit filmpje legt kort en bondig uit hoe dit in zijn werk gaat.

Als leerkracht heeft cloudcomputing zo zijn voordelen.  Je hebt toegang tot belangrijk bestanden, waar je ook bent.  Je hebt met andere woorden altijd je virtuele USB-stick bij de hand.  Hieronder vind je een verzameling van allerlei diensten die cloudcomputing aanbieden, of het opslaan van bestanden op het internet.  Elke dienst heeft zijn voor- en nadelen.  Persoonlijk gebruik ik:

  • Skydrive: omdat je enorm veel opslag gratis krijgt (25 Gb)
  • Dropbox: Omdat dit heel gebruiksvriendelijk is en je makkelijk bestanden kan delen met anderen
  • Zumodrive:  Omdat ik verschillende mappen op mijn computer eenvoudig kan backuppen in the cloud
  • Box.net:  Ideaal als je bestanden wilt delen met mensen die niet hoeven in te loggen om aan deze bestanden te kunnen. 
  • Google Docs:  Wordbestanden die ik als bijlage bij mails krijg, worden automatisch geopend in Google Docs en ik bewaar ze daarna ook hier.  Je hoeft dus MS Office niet op je computer te hebben staan, om docx-bestanden te lezen.

Voor alle onderstaande diensten moet je eerst een account aanmaken (gebruikersnaam + paswoord) maar bij allemaal bestaat een gratis variant.   De diensten die enkel betalend werken, heb ik achterwege gelaten.

Volledig is deze lijst niet.  Mail andere diensten maar door die gratis zijn en de moeite van het publiceren waard zijn.

 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.