Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Wordt scoopen even populair als googelen?

Ik weet niet of googelen in de Vandaele staat opgenomen, maar iedereen weet waarover ik het heb.  Het is algemeen ingeburgerd als werkwoord.  Scoopen (ook met twee o's) zullen weinigen kennen.  Ik kende het ook niet tot voor kort.  Via de blog van André Manssen kwam ik in contact met scoop.it    Altijd leuk dat men een extentie (het achtervoegsel van een internetadres) gebruikt in de naam.  Delicio.us is ook zo'n schitterende vondst.  

Op scoop.it kan je interessante websites verzamelen.  Ik kreeg van André een invitatie om het eens uit te proberen.  Je maakt op scoop.it een pagina aan over een zelf te bepalen onderwerp.  Andere scoopers kunnen hier zaken aan toevoegen om zo de verzameling uit te breiden.

In antwoord op mijn titelvraag denk ik niet dat scoopen ooit een werkwoord wordt.  Scoop.it vist een willekeurige afbeelding uit de website om deze te presenteren.  Je kan deze afbeelding wel aanpassen, maar ik heb hier geen zin in.  Onder de afbeelding zit de link naar de website die werd gescoopt.  

Ik vind RSS-feeds veel interessanter op mijn iGoogle-pagina omdat ik onmiddellijk de eerste regels te zien krijg van nieuwe berichten.  Is er niets nieuws gepost, dan hoef ik ook niet te kijken.  Met scoop.it heb je hier geen zicht op.  Je kan wel tekst toevoegen, maar je moet dit zelf manueel doen.  Moest scoop.it standaard ook RSS-feeds kunnen toevoegen, dan ben ik er wel voor te vinden.

Ik heb scoop.it uitgetest met het verzamelen van edublogs.  Een edublog is een website die schrijfsels bevat over onderwijs gerelateerde onderwerpen.  Ze zijn voor mij de ideale vorm van navorming en ze kosten mijn school geen euro.

Ik sta er wel versteld van dat er zoveel edublogs bestaan, de meeste wel in Nederland: http://www.scoop.it/t/edublogs  Komaan Vlaanderen!

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.