Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Klasfoto's nemen

Fotografie staat niet omschreven in de functieomschrijving van een ICT-coördinator, maar hedendaagse fotografie heeft wel met techniek en computers te maken, dus wordt deze taak vaak aan de ICT-co over gelaten.  Vandaag was het weer zover.  Het schooljaar is bijna ten einde, daarom wordt elke klas nog snel vastgelegd op de digitale plaat.

Graag wil ik bij deze enkele tips geven om mooie klasfoto's te nemen:

  1. Neem je foto's 's morgens terwijl de leerlingen niet in de zon kijken.  Anders leg je een klas Chinezen vast met toegenepen ogen.
  2. Zorg voor een mooie achtergrond.  Dit kan een leuke schoolmuur zijn, groen in de buurt van de school of binnen een klasmuur vol met werkjes.
  3. Ga zo ver mogelijk van de kinderen staan en fotografeer de groep met een telelens i.p.v. een groothoeklens.  Bij die laatste krijg je gemakkelijk vervormingen.
  4. Fotografeer op ooghoogte van de kinderen.  Hiervoor moet jij wel door je knieën zakken, maar je krijgt geen foto uit de hoogte.
  5. Probeer de groep zo dicht mogelijk te nemen, maar let op dat je geen hoofden of benen afsnijdt.
  6. Zet je fototoestel op een statief.  Zo hoef je niet door de zoeker te kijken en zie je veel beter welke kinderen hun hand voor de mond houden of rare streken willen uithalen.
  7. Neem minstens drie foto's van elke klas.  Op elke foto is er wel iemand die de ogen dicht doet of scheef kijkt.
  8. Als je tot drie telt, toon dit niet met je vingers bij kleuters, want de helft begint zo mee te tellen.
  9. Gebruik de timer van de camera of vraag een collega als je zelf ook op de foto wilt staan.  Ze moeten enkel op het knopje duwen als het fototoestel op een statief staat.
  10. Zet het schoollogo en het schooljaar op de foto.  Voorzie hiervoor plaats bij de opname. 
  11. Verscherp daarna zelf alle foto's met een beeldbewerkingsprogramma voor het doorsturen.  De foto krijgt er 3D-effect door.
  12. Hou bij het afdrukken een exemplaar voor het eigen archief.  Sommige scholen bouwen hiermee een collage op per schooljaar.  Het is als leerkracht boeiend om je aftakelingsproces te zien doorheen de jaren.  De haren worden grijzer en de buik omvangrijker.

 

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.