Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Gmail in de klas

Als je met een klas gmailadressen aanmaakt, dan kan je na een tiental aangemaakte gmailadressen er geen meer bijmaken, waarschijnlijk omdat Google ervan uitgaat dat op eenzelfde IP-adres nooit zoveel adressen nodig zijn en deze daarom voor SPAM kunnen gebruikt worden. Maar als leerling is het wel vervelend dat je plots uit de boot valt.  Je moet dan een dag wachten en wachten is nooit leuk.

Daarom was ik deze morgen vroeg op zoek naar een oplossing voor mijn probleem.  Ik heb het niet gevonden, maar ik ontdekte wel een mooie site vol interessante tips voor Gmail.  De meeste kende ik wel, maar ik heb er toch nog iets van opgestoken.

Eigenlijk bestaat er wel een oplossing voor een school met een eigen domeinnaam: Google Apps. Je moet bewijzen dat je een school bent, maar Google vraagt hiervoor een Amerikaans certificaat.  Ik kon dit natuurlijk niet aantonen, maar blijkbaar is het toch geen probleem, want ik kreeg prompt 100 e-mailadressen die ik kon aanmaken met mijn domeinnaam (doorgelinkt naar Gmail) en als ik er tekort had, moest ik maar een mailtje sturen.  Een leuk detail: ik deed de aanvraag zaterdagnacht en zondag kreeg ik reeds een persoonlijk mailtje van een medewerker van Google uit Amerika.  Zou die op zondag ook dubbel betaald worden?

Indien er iemand een oplossing heeft voor het Gmailprobleem met de domeinnaam gmail.com zoals eerder omschreven, dan mag hij dat altijd posten in de commentaar hieronder.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.