Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Tago

Speel met de dagen van de week.  Weet jij welke dag het vandaag is, morgen, overmorgen, gisteren of eergisteren?

Door verbouwingen in mijn school zat ik vorig jaar regelmatig te werken in de derde kleuterklas.  Ik zat boven op de mezzanine waar door plaatsgebrek de schoolserver naartoe was verhuisd.  Ik hoorde juf Bea en Inge regelmatig de dag starten met de vraag: Welke dag zijn we vandaag?  Weet iemand nog welke dag het gisteren was? En morgen? In een ver verleden heb ik ooit een educatief spel geprogrammeerd dat deze vaardigheden oefende.  Toen rijpte bij mij de idee om dat nog eens over te doen.

Voor de grote vakantie had ik al wat studiewerk gedaan om een nieuwe programmeertaal te leren.  Ik wilde programma's schrijven die op elk apparaat draaien: zowel op een pc, een laptop, een tablet en waarom ook niet, op een smartphone.  Na een deugddoende reis doorheen Schotland, legde ik mezelf de discipline op om elke morgen te sleutelen aan een nieuw educatief programma in de stille hoop dat dit tegen het eind van de vakantie klaar zou zijn.  Vanaf 17 augustus kwam er 's morgens van programmeren niet veel meer terecht, maar op 31 augustus was TAGO klaar en draaide foutloos in de browser van mijn computer.  Ik slaagde er nog niet in om TAGO ook op een tablet af te spelen.  Dat gebeurde een week later, na veel trial and error.

Tago betekent dag in het Esperanto.  In dit spel moet de juiste dag aangeklikt worden die gevraagd wordt.  Er zijn vier niveaus die met de horde ingesteld worden.  De vraag wordt zowel visueel als auditief aangeboden.  Een groen/rode-balk toont de verhouding van de goede antwoorden tegenover de foute.

Ik hoop dat velen het programma willen uittesten door bovenaan deze blog op het klikhandje te klikken.  Vind je 't goed, maak dan gebruik van de sociale media om het programma te verspreiden.  Je vindt telkens een link naar Facebook, Twitter, Google+, Pinterest, ...  Ben je niet tevreden of heb je tips of opmerkingen?  Geef ze door via de contactpagina op de website van edubits.  Bedankt bij voorbaat.

En nu op naar het volgende programma, de fundamenten zijn gelegd om nieuwe ideeën op uit te werken.

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.