Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Reactie toevoegen

Nieuw of tweedehands

Ik krijg als ICT-coördinator regelmatig de vraag of een school beter investeert in nieuwe computers of in tweedehandsmateriaal.  Directies zijn eerder geneigd om te investeren in nieuw materiaal omdat ze menen dat de computers daarom langer up-to-date blijven en dat ze beter zijn.
We hebben de mond vol over recyclage en hergebruik op school, maar niets wordt sneller vervangen dan ICT-materiaal.  Ik geef toe dat ik me ook hieraan bezondig.  Ik koop om de drie jaar een nieuwe computer, ik heb al een tweede tablet na twee jaar en het is ondertussen ook reeds mijn tweede smartphone.
Windows heeft/had de vervelende gewoonte om steeds trager te werken na verloop van tijd, een vervelende eigenschap waar Apple en Linux niet aan onderhevig zijn.  Vaak wordt verkeerdelijk gedacht dat een trage computer een hardwareprobleem is, terwijl het juist meestal een softwareprobleem is.  Het is dus meestal niet nodig een traag beestje te vervangen.
Tweedehandstoestellen die door gespecialiseerde firma's worden aangeboden zijn bijna altijd professionele toestellen die beroepsmatig werden gebruikt en afgeschreven zijn na drie of meer jaren.  Het zijn stuk voor stuk gekende merken als HP, Dell of Lenovo.  De toestellen komen op de tweedehandsmarkt terecht omdat ze boekhoudkundig geen waarde meer hebben, maar niet omdat ze stuk zijn, integendeel.  Ze zijn vaak beter dan de nieuwe klooncomputers die verkocht worden.  OK, ze hebben geen harde schijf van één terra, maar dergelijke grote schijven heeft niemand nodig op school.  De toetsenborden zijn kwalitatief hoogstaand, want er moest vaak op getokkeld worden in het bedrijfsleven.  Het is geen probleem om een hele school uit te rusten met hetzelfde merk en type toestel, wat voor een ICT-coördinator het leven heel wat aangenamer maakt.  De meeste firma's geven ook minstens 6 maanden garantie en mijn dealer vervangt zelfs na één jaar nog toestellen of voedingen.
Door te kiezen voor tweedehandsmateriaal, blijft er (hopelijk) budget over voor degelijke educatieve software.
Je vindt hieronder een lijstje van firma's die tweedehandsmateriaal leveren aan scholen.  Soms heb je geluk dat ze nog gratis het oud materiaal meenemen.

De toestellen die geleverd worden door deze firma's zijn nagekeken, gereinigd en bevatten meestal een propere installatie van het besturingssysteem dat erop stond.  Er hangt meestal een licentieklever op, zodat je wettelijk in orde bent. 

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.