Gebouwd met Drupal

JufYvon

 

Ik ben Patrick Keysabyl, onderwijzer en ICT-coördinator op rust.  Ik ben nog steeds verslaafd aan het educatief gebruik van de computer.  Ik probeer af te kicken met wandelen, fietsen, reizen, fotografie, video, lezen, joggen en badminton.  Gelukkig heb ik een fantastische vrouw die mijn verslaving al die jaren verdraagt.

QR-code

 

class="statcounter"> href="http://www.statcounter.com/drupal/"
target="_blank"> src="http://c.statcounter.com/3185000/0/ef99cd2f/0/"
alt="drupal analytics" >

Reactie toevoegen

De bij beschermt kinderen tijdens het surfen

In een vorige blog rapporteerde ik de mogelijkheden van de ZAC-browser voor autistische kinderen, maar die ook voor alle kinderen bruikbaar is en browsen toelaat in een beschermde omgeving.  Het grote nadeel was echter dat de browser niet geschikt is voor Nederlandstalige kinderen.  MyBee brengt hierin verandering. Deze browser moet je eerst downloaden.  Dit is snel gebeurd, want het bestand is net geen 2 Mb groot.  Na de installatie moet je als volwassene een paswoord ingeven.  Daarna kom je in het instelscherm terecht.  Hier kan je de kinderen toevoegen die gebruik mogen maken van MyBee.  Naast leeftijd van het kind, kan je ook opgeven of je een tolerante ouder bent of niet. Kinderen van tolerante ouders zullen meer websites te zien krijgen dan kinderen van strenge ouders.  Je kan bepalen of kinderen zelf favorieten mogen toevoegen, enz.  Wat ik ook handig vind, is dat je als ouder kan bepalen of ze kunnen printen vanuit de browser of niet, want kinderen printen graag, maar beseffen niet dat dit een dure aangelegenheid is.  Je kan ook de startpagina opgeven van de MyBee-browser.  Ik had als test Google ingegeven, maar dit werd door MyBee niet aanvaard, omdat het nog niet gecontroleerd werd door de redactie van MyBee.  Een terechte keuze vind ik.  Die redactie bestaat uit mensen van  de stichting Mijnkindonline. Die hebben in MyBee-portal een prachtige verzameling aangelegd van websites die geschikt zijn voor de leeftijd van het kind die je hebt opgegeven.  Hiervoor alleen al is MyBee de moeite waard om te installeren.

MyBee richt zich tot ouders, maar is het bruikbaar voor de school? Ja en neen.  Ik ben persoonlijk niet voor het censureren van het internet. Ik besef dat er heel wat sites zijn die niet voor kinderen geschikt zijn.  Maar het behoort tot opvoeden van kinderen om hiermee om te gaan.  Langs de andere kant is het surfen met jonge kinderen (< 9 jaar) niet zo eenvoudig.  Ze hebben moeite met het intikken van URL's (adressen van websites) en dan is MyBee een uitkomst, want de browser werkt met behulp van veel pictogrammen, die enkel moeten aangeklikt worden. Ze leren ook op een eenvoudige manier de basis van een browser: Startpagina, terug, vooruit, vernieuwen, ...  Ik zou de browser dus wel gebruiken met enkele fictieve namen voor de verschillende leeftijdsgroepen.  Op die manier kan je gebruik maken van de websites die Mijn kind online voor ons geselecteerd hebben en steeds evolueert.

Meer uitleg en een video vind je HIER

Filtered HTML

  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag voorkomt spam als reactie. Sorry voor het ongemak.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.